Australští lékaři vyoperovali ženě z mozku živou osmicentimetrovou hlístici

Australští lékaři vyoperovali živou hlístici dlouhou osm centimetrů z mozku seniorky, kterou více než dva roky sužovaly různé obtíže, mimo jiné trpěla depresemi a zapomnětlivostí.

Po konzultaci s odborníky lékaři zjistili, že se jedná o druh Ophidascaris robertsi, což je parazit, který obvykle napadá krajty. Výskyt u člověka byl zjištěn poprvé na světě, informoval zpravodajský server The Guardian.

Pacientkou byla 64letá žena z Nového Jižního Walesu, která byla poprvé hospitalizována na začátku roku 2021 poté, co ji tři týdny trápily bolesti břicha a průjem.

Po těchto symptomech se přidal suchý kašel, horečka a noční pocení a do roku 2022 přibyla také zapomnětlivost a deprese.

Tehdy ji lékaři z místní nemocnice poslali do Canberry, kde magnetická rezonance mozku zjistila anomálii vyžadující chirurgický zákrok. Neurochirurgové ovšem rozhodně nečekali, že onou abnormalitou bude stále ještě se kroutící červ.

Pacientka žije v oblasti poblíž jezera, kterou obývají krajty kobercové. Přestože s hady nikdy nepřišla přímo do styku, často chodila k jezeru sbírat rostliny na vaření včetně čtyřboče rozložité, která se používá jako náhrada špenátu.

Lékaři a vědci soudí, že se larva parazita mohla dostat v trusu krajty na rostliny, a do těla pacientky tak pronikla přímo po kontaktu s rostlinami, anebo po jejich požití.

Zdroj: novinky.cz

Wurm-Ex je jediným klinicky testovaným doplňkem stravy proti externím agentům na českém trhu. Nabízí efektivní a přirozenou cestu jak zaručeně odstranit všechny nezvané hosty ze svého těla. Eliminuje nejen dospělé parazity, ale také jejich vajíčka. Nepodceňujte rizika spojená s mikroparazity a dejte svému tělu šanci zbavit se nezvaných hostů. Právě nyní je ideální doba na očistu celého organismu, maximalizaci imunity. Zlepšete své zdraví již dnes! Navštivte stránku wurm-ex.cz a odčervěte celou rodinu s cenově výhodným balením.

Využijte časově omezenou nabídku ZDE. Po zadání slova “AKCE” získáváte slevu 100 Kč z Vaší objednávky. Pouze do vyprodání letní šarže.

Související články

Hedapena s.r.o.
Husitská 107/3, Žižkov, 130 00 Praha 3
IČO: 09848924
Společnost zapsána v obchodním rejstříku vedeném u u Městského soudu v Praze pod sp. zn. C 343468.